Devonshire Estate – The Fell, Burnsall

“The Devonshire Fell is lucky to have one of those rare locations where the beauty of the local area is quite simply stunning. A boutique hideaway that blends its countryside setting with contemporary comfort”.

Working with the Devonshire team, our brief was to transform the old staff quarters in this boutique hotel on the upper 2 floors into 4 additional bedrooms. The major challenge was making the most of the inherently tight attic space, whilst incorporating the striking black and fuchsia carpet design in the common areas into the overall theme.

The original bedrooms in the hotel are all very individual in style and our design intent took on a quirky mixture of contemporary and classic to create 4 very different rooms, confident in their own right.

An element of fun was added by the use of bright colours, printed headboards, throw and unusual lighting features. All rooms were furnished with desk and stools that vary from room to room.

The floor below benefits from unusually high corridors, which were fitted out with contemporary and striking lights in stark contrast to the building, but follows through on the individualistic and quirky feel to the bedrooms on these 2 floors.

All images kindly supplied and reproduced here by permission of Devonshire Estates